Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Με το ...δεξί μπήκε ο ΑΟΠ στο πρωτάθλημα ...άνετη νίκη επί του Ρούπελ (61-45) !!!!

Στο παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του Α' ομίλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο ΑΟ Προσοτσάνης τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Ρούπελ Σιδηροκάστρου.

 Η ομάδα μας επικράτησε εύκολα της αξιόμαχης ομάδας των Σερρών με 61-45, δυσκολευόμενη μόνο στο 1ο ημίχρονο λόγω και του άγχους της εντός έδρας πρεμιέρας.....

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο ΑΟΠ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ζήση, Νυμφόπουλο, Κουτσίδη, Δουλκέρογλου, Παπαδόπουλο. Το Ρούπελ προηγήθηκε 0-5 αλλά ο ΑΟΠ γρήγορα ισορρόπησε το ματς και με παλικαρίσια γκολ-φάουλ του Κουτσίδη όπως και σουτ από την περιφερεια των Δουλκέρογλου, Νυμφόπουλου και Ζάμπα πέρασε μπροστά με 22-16 που ήταν και το σκορ του 1ου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με την είσοδο του Πατένταλη η άμυνα του ΑΟΠ δυνάμωσε αφήνοντας το Ρούπελ να σκοράρει μόνο 3 πόντους, ωστόσο το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 28-19, αφού οι επιλογές στην επίθεση της Προσοτσάνης ήταν κακές. Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε δυναμικά για τον ΑΟΠ που ξεπερνώντας το άγχος βρήκε λύσεις στην επίθεση έχοντας καθαρό μυαλό και ωραίες συνεργασίες. Ο Μαυρομάτης ανέβασε κι άλλο την άμυνα της ομάδας και κλέβοντας μπάλες έβγαζε την ομαδα στον αιφνιδιασμό κάνοντας τα πάντα πιο εύκολα για τον ΑΟΠ, που επίσης πήρε πόντους απο τον Παπαδόπουλο και τον Πατένταλη χαμηλά. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον ΑΟΠ να προηγείται με 50-27, έχοντας κάνει επιμέρους σκορ 22-8. Διαδικαστικό το 4ο δεκάλεπτο με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +25. Σε αυτό το σημείο με 5 λεπτά να απομένουν, ο coach Ελευθεριάδης πέρασε στο ματς τους μικρούς της ομάδας για να πάρουν εμπειρίες απο το πρωτάθλημα. Το Ρούπελ σκόραρε κυρίως από βολές εκμεταλλευόμενο απερίσκεπτα φάουλ και λάθη, δείγμα της απειρίας των μικρών που ωστόσο μέσα από την προπόνηση είναι σίγουρο πως θα βελτιωθούν και θα βοηθήσουν στο μέλλον. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Προσοτσάνη να πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 61-45 και να παίρνει το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιας. Οι διαιτητές Ζαχαριάδης και Παναγιωτίδης δεν απασχόλησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τις δύο ομάδες με τα σφυρίγματά τους, καθώς είχαν καλή παρουσία.

Το φύλλο αγώνα:
 Κινατζίδης 2, Ρέντος 2, Μαυρομάτης, Νυμφόπουλος 8(2), Κουτσίδης 15, Στάικος 2, Πατένταλης 11, Λάλας, Ζήσης 3(1), Δουλκέρογλου 3(1), Παπαδόπουλος 8, Ζάμπας 7(1)

Δεκάλεπτα: 22-16, 28-19, 50-27, 61-45


Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Όλοι οι παίκτες του ΑΟΠ διακρίθηκαν, βοηθώντας σε όλους τους τομείς.
 Ο Ζήσης έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι οτι είναι η ήρεμη δύναμη στη θέση του playmaker, οργανώνοντας εξαιρετικά την ομάδα με την ηρεμία του παιχνιδιού του. 
Ζάμπας, Πατένταλης και Παπαδόπουλος έδειξαν οτι μπορούν να προσφέρουν σε άμυνα και επίθεση κατεβάζοντας ριμπάουντ, φορτώνοντας τους αντίπαλους ψηλούς με φάουλ και σκοράροντας μέσα ή έξω από τη ρακέτα.
 Πρώτος σκόρερ ο Κουτσίδης με εξαιρετικά καλάθια και πολύ καλή παρουσία. 
Ο Νυμφόπουλος πίεσε σε όλο το γήπεδο βάζοντας και τα σουτ από την περιφέρεια.
 Καταλυτική η παρουσία των Μαυρομάτη και Ρέντου στην ομάδα που έδειξαν πάθος σε άμυνα και επίθεση. 
Η περιφέρεια του ΑΟΠ φέτος δείχνει να είναι πλήρης σε άμυνα και επίθεση με τους Μαυρομάτη, Ζήση, Κουτσίδη, Νυμφόπουλο, Ρέντο και Βουβαλίδη (που έλειπε σε αυτό τον αγώνα). Αξίζει να σημειώσουμε τη σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο και τον coach Ελευθεριάδη. 
Θετικά στοιχεία το μοίρασμα στο σκοράρισμα (οι 10 από τους 12 παίκτες του ΑΟΠ σκόραραν) και το πάθος στην άμυνα. Αρνητικά στοιχεία η απώλεια καθαρού μυαλού σε πολλά σημεία και τα πολλά λάθη.


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ο ΑΟΠ ταξιδεύει την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Ηράκλεια Σερρών για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία για αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι έχει ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και άπαντες στις τάξεις του ΑΟ Προσοτσάνης είναι αισιόδοξοι για μια ακόμα καλή εμφάνιση.
Σύσσωμη η ομάδα του ΑΟ Προσοτσάνης θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και υπόσχεται ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου